CSALÁDUNKBAN APÁRÓL FIÚRA SZÁLL A SZŐLŐ- ÉS BORKULTÚRA

hARMADIK GENERÁCIÓS BORÁSZATUNKAT eIFERT jÁNOS ÉS FIA, IFJABB EIFERT jÁNOS VEZETI

Családunk sváb származású. Őseink az 1740-es évek elején érkeztek a Duna-Tisza közébe. A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya nemzedékről nemzedékre szállt. A saját telepítésű ültetvényeink 20 hektáron terülnek el, melyben jelentős fajtáink az Irsai Olivér, Generosa, Cserszegi fűszeres és a Kékfrankos. Borainkat saját és a környező gazdák szőlőterméséből készítjük.

2016-ban komoly fejlesztésekbe kezdtünk. A szőlő feldolgozásától a bor érlelésén és tárolásán át a palackozásig a legmodernebb technológiával szereltük fel pincészetünket. A folyamatos beruházásoknak köszönhetően nagyon korszerű körülmények között tudjuk elkészíteni borainkat. 

Pincénkben 4000hl-es koracél tárolótér és 100hl tölgyfahordó található.

Célunk a borvidékre jellemző friss, reduktív, intenzíven gyümölcsös és magas minőségű borok készítése.

eifert csalad

VÁLOGATOTT ALAPANYAGBÓL KÉSZÜLT MINŐSÉGI BOROK

A szőlőtermesztésben törekszünk a lehető legkörnyezetkímélőbb technológiákat alkalmazni, hogy a legegészségesebb termést tudjuk feldolgozni a szüreti időszakban.

Az ültetvényeink a pincészettől pár kilométerre helyezkednek el így a leszüretelt termés gyorsan a feldolgozóba kerül.

Fehér és rosé borainkat oxigéntől elzártan reduktív technológiával készítjük, hogy könnyed, friss és gyümölcsös jellegük legyen.

Vörösborainkat több évig érleljük 225 és 500 literes magyar tölgyfahordókban.

 

Értesülj elsőként a programokról és kedvezményekről