CSALÁDUNKBAN APÁRÓL FIÚRA SZÁLL A SZŐLŐ- ÉS BORKULTÚRA
hARMADIK GENERÁCIÓS BORÁSZATUNKAT eIFERT jÁNOS ÉS FIA, IFJABB EIFERT jÁNOS VEZETI
Családunk sváb származású. Őseink az 1740-es évek elején érkeztek a Duna-Tisza közébe. A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya nemzedékről nemzedékre szállt. A saját telepítésű ültetvényeink 20 hektáron terülnek el, melyben jelentős fajtáink az Irsai Olivér, Generosa, Cserszegi fűszeres és a Kékfrankos. Borainkat saját és a környező gazdák szőlőterméséből készítjük.
2016-ban komoly fejlesztésekbe kezdtünk. A szőlő feldolgozásától a bor érlelésén és tárolásán át a palackozásig a legmodernebb technológiával szereltük fel pincészetünket. A folyamatos beruházásoknak köszönhetően nagyon korszerű körülmények között tudjuk elkészíteni borainkat.
Pincénkben 4000hl-es koracél tárolótér és 100hl tölgyfahordó található.
Célunk a borvidékre jellemző friss, reduktív, intenzíven gyümölcsös és magas minőségű borok készítése.


VÁLOGATOTT ALAPANYAGBÓL KÉSZÜLT MINŐSÉGI BOROK
A szőlőtermesztésben törekszünk a lehető legkörnyezetkímélőbb technológiákat alkalmazni, hogy a legegészségesebb termést tudjuk feldolgozni a szüreti időszakban.
Az ültetvényeink a pincészettől pár kilométerre helyezkednek el így a leszüretelt termés gyorsan a feldolgozóba kerül.
Fehér és rosé borainkat oxigéntől elzártan reduktív technológiával készítjük, hogy könnyed, friss és gyümölcsös jellegük legyen.
Vörösborainkat több évig érleljük 225 és 500 literes magyar tölgyfahordókban.